Lettergrootte:

Magda Ghyselen

Magda Ghyselen.

Sedert ruim 20 jaar is beeldhouwen mijn uitlaatklep. De basis werd gelegd in een lessenreeks bij de Brugse beeldhouwer Jan Franck. Daaruit groeide de beeldhouwersgroep 'stenen maandag' , met o. a. een 6 tal beeldhouwers die elkaar ondersteunen en samen een atelier delen.
Ik vertrek meestal van een stuk hout en steen, laat de vorm ervan tot me spreken. Het liefste werk ik met hamer en beitel, eerder traag en wat meditatief, zodat de vorm langzaam tevoorschijn komt.

Een 8 tal jaar geleden begon het werken met hamer en beitel me zwaar te vallen. Mijn armen leken wel trager te worden, het duurde veel langer om een werk af te krijgen, ik had gewoon minder energie.
Toen kreeg ik in 2012 de diagnose ’ziekte van parkinson’ en werd medicatie gestart. Dit helpt, maar ik gebruik nu toch vaker een haakse slijper en ander materiaal.
Op een of andere manier hoort het werk “quo vadis” bij de aandoening. Het is een last die je te dragen krijgt , en je gaat verder op je weg, met bestemming onbekend. Je kunt er niet van weglopen, het is er."Uit hetzelfde hout gesneden"
Houten beeld
40 cm hoog

2380

"Qua vadis"
Hout en speksteen
14x33/34 cm hoog

2381

"Boomgeest"
Houten beeld
60cm hoog

2382

"It's a bird"
Houten beeld
116 cm hoog

2383


Webdesign by IDcreation 2013