Lettergrootte:

Kunst- en ervaringsparcours 23 april - 20 mei 2017

Ten Toon 200

Ziekenhuis  Jan Palfijn Watersportlaan 5 9000 Gent
Kunst- en ervaringsparcours 23 april - 20 mei 2017
Welkom tussen 14 en 19 uur.In het kader van 200 jaar Parkinson, organiseert de VPL deze tentoonstelling te Gent in het Jan Palfijnziekenhuis.

Deze past in de opzet “meer awareness” te creëren bij het grote publiek. Graag komen we hiermee in het ganse Vlaamse land naar buiten.

HET ZICHTBAAR OPHANGEN VAN DEZE OPMERKELIJKE AFFICHE LAAT MENSEN OVERAL TOE ZE TE BEKIJKEN. Op die manier willen we HUN AANDACHT VRAGEN VOOR ONZE PROBLEMATIEK.


Kunstparcours

Curator Barth Verheyen: "Onderzoek is een evidentie: Italiaanse onderzoekers stelden vast dat mensen met parkinson zich ’plotseling’ kunstenaar ‘voelen’. Zo beschikt ‘ten toon 200’ over een ‘plotseling’ aanbod van textiel en wol, cartoons, schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerk, glas in lood, recyclage werken, foto’s, aquarellen, teksten."

De tentoongestelde werken vindt u op deze pagina gecatalogeerd per kunstenaar, allen Parkinson patiënten. Maar ondanks deze zware diagnose kunnen zij nog   presteren, soms in de gewone werkomgeving, maatschappelijke inzet, of zoals hier, als kunstenaar of kunstenares.


Het ervaringsparcours is een aanrader:  "Zo kunnen gezonde mensen voelen hoe moeilijk het is voor P-patiënten om bijvoorbeeld te stappen, precies lood in uw schoenen. Dit is slechts één van de vele ervaringen."
Webdesign by IDcreation 2013