14 oktober 2021 van 14:00 tot 15:30

ParkiTango: Argentijnse tango voor parkinsonpatiënten met begeleider
Bewegen is gezond, en dansen is een leuke manier om in beweging te blijven. Het heeft een positief effect op onze houding en het hele beweegpatroon. Het ritme van de muziek helpt om onze bewegingen te coördineren.

Tweemaal per maand dansen we er op donderdagnamiddag samen op los. Nadien genieten we van een drankje en een babbel.

Voor deze danscursus dienen de deelnemers een begeleider mee te brengen, die tevens meedanst. Dit om het vallen te voorkomen. Niettemin is enige loopautonomie vereist.

Praktische informatie

Locatie
zaal Elcks Thuys
Van de Weyngaertplein 13
2180 Ekeren
Prijs

- de eerste twee lessen zijn gratis
- nadien 5 euro bijdrage per les (niet voor begeleiders)

Voor wie?

voor mensen met parkinson, hun vrienden en familie

Begeleiding

De lesgevers, Leona Pellens en Jef Boudewijns, hebben een uitgebreide ervaring in rolstoeldansen en zijn tevens geoefende tangodansers.

Organisatie

ParkiTango is een samenwerking tussen de Vlaamse Parkinson Liga en de vzw Dansprovant (www.dansprovant.be), al vele jaren actief in dansen voor rolstoelgebruikers.

Meer informatie

Om deel te nemen:

Neem contact op met Raymond Thilemans via mail (ray.thilemans@parkinsonliga.be) of telefonisch (0475 42 52 29).

De modaliteiten van de danscursus:

- Bij de Argentijnse tango evolueren de dansparen op de typische muziek over de dansvloer. De ritmische stappende bewegingen maken deze dans erg geschikt voor mensen met de ziekte van Parkinson. Het bevordert op termijn het zelfvertrouwen bij het stappen, de balans binnen het lichaam en een rechte lichaamshouding.
- Voor deze danscursus dienen de deelnemers een begeleider mee te brengen, die tevens meedanst, dit om het vallen te voorkomen. Niettemin is enige loopautonomie vereist.
- De danscursus wordt begeleid door een vertegenwoordiger van de Vlaamse Parkinson Liga die onmiddellijk zal ingrijpen indien zich onveilige situaties zouden voordoen.
- Iedereen kan deelnemen ongeacht zijn fysieke mogelijkheden, maar Ieder bewaakt ook zijn eigen grenzen die door de lesgevers gerespecteerd zullen worden. Er wordt rekening gehouden met de verschillen in de fysieke mogelijkheden van de dansers.
- Indien gewenst kunnen ook rolstoelgebruikers (met begeleider) deelnemen aan deze danslessen. De lesgevers hebben een uitgebreide ervaring in rolstoeldansen en zijn tevens geoefende tangodansers.
- Deze danscursus is geen revalidatie maar een aangename en nuttige vrijetijdsbesteding met veel aandacht voor het sociaal aspect.

Alle beweegactiviteiten