21 november 2023 van 13:30 tot 16:00

ParkiTango: Argentijnse tango voor parkinsonpatiënten met begeleider

Bewegen is gezond, en dansen is een leuke manier om in beweging te blijven. Het heeft een positief effect op onze houding en het hele beweegpatroon. Het ritme van de muziek helpt om onze bewegingen te coördineren.

Beginnende dansers starten om 13u30, gevorderde dansers om 14u00. We dansen er samen op los tot 15u30. Nadien genieten we van een drankje en een babbel.

Voor deze danscursus dienen de deelnemers een begeleider mee te brengen, die tevens meedanst. Dit om het vallen te voorkomen. Niettemin is enige loopautonomie vereist.

Praktische informatie

Locatie
Dienstencentrum De Nobele Donk
Prinshoeveweg 21
2180 Ekeren
Prijs

- 70 euro per danspaar voor 10 lessen
- gratis proefles

Voor wie?

voor mensen met parkinson, hun vrienden en familie.

Begeleiding

De lesgevers, Leona Pellens en Jef Boudewijns, hebben een uitgebreide ervaring in rolstoeldansen en zijn tevens geoefende tangodansers.

Organisatie

ParkiTango is een samenwerking tussen de Vlaamse Parkinson Liga en de vzw Dansprovant (www.dansprovant.be), al vele jaren actief in dansen voor rolstoelgebruikers.

Meer informatie

Om deel te nemen, neem contact op met Raymond Thilemans via mail (ray.thilemans@parkinsonliga.be) of telefonisch (0475 42 52 29).

Voor informatie over ParkiTango, neem contact op met Leona Pellens via mail (lpellens@hotmail.com) of telefonisch (0475 41 78 13).

Andere activiteiten in Antwerpen