Apomorfine behoort tot de groep dopamine-agonisten en wordt vooral bij complexe en ernstige parkinsonverschijnselen voorgeschreven. Uitgesproken spierstijfheid, spierkramp en bewegingsstoornissen zijn hiermee te behandelen.

Deze medicatie is  echter niet oraal in te nemen, maar kan enkel worden toegediend via een onderhuidse inspuiting. Als er een constante toediening nodig is, kiest men daarom eerder voor het gebruik van een apomorfinepomp in plaats van de APO-GO® PEN (waarbij de persoon met parkinson zelf de nodige injecties geeft in de buikhuid, de bovenarm of het bovenbeen). Dit pompje wordt om de hals of om de buik gedragen en zorgt voor een geregelde toediening van de apomorfine via een naaldje in de huid.

Het  meest gekende nadeel van een behandeling met apomorfine is de ernstige misselijkheid. Ook bloeddrukdalingen zijn niet ongewoon, met duizeligheid en flauwvallen tot gevolg.

Let op

De Vlaamse Parkinson Liga heeft niet de bevoegdheid om specifieke vragen van medische aard te beantwoorden. Voor meer informatie over deze procedure verwijzen we je door naar je behandelende arts.