Lettergrootte:

Algemeen

Wij wensen u niet enkel over het medische verloop, de diagnose en de behandeling, te informeren, maar ook over uw rechten en hulpmiddelen. Wist u bijvoorbeeld dat de meeste hospitalisatieverzekeringen bijna alle kosten terugbetalen van de ziekte van Parkinson, zelfs indien u niet gehospitaliseerd geweest bent? U kan bij deze verzekeringen het betaalde remgeld (van de neuroloog, de huisdokter, de (neuro)kinesist …) en de kosten voor medicijnen die verband houden met de ziekte van Parkinson vaak volledig terugkrijgen. Informeer u bij uw verzekeringsagent hoe u dit moet aanpakken.

In ons land zijn er honderden wetten en regelgevingen in verband met tegemoetkomingen voor langdurig zieken.
Weet u waarop u recht hebt ?
Weet u welke hulpmiddelen er bestaan om de ongemakken van uw ziekte dragelijker te maken.
Wellicht heeft niemand het aan u komen vertellen.
Let wel!    Voor iedere tegemoetkoming zijn er voorwaarden en regels.
Voorbeeld: sommige tegemoetkomingen zijn afhankelijk van het gezinsinkomen, andere niet. Laat het ook duidelijk zijn dat wij, de Vlaamse Parkinson Liga, daar niets  aan kunnen veranderen en op geen enkele manier daar zeggenschap over hebben.


Waarom doet u  geen beroep op professionele hulp? Dat kan!
De maatschappelijk werkers  van de MS liga, waarmee we nauw samenwerken, kunnen je de weg wijzen.

Voor wie het zelf allemaal wil doornemen hebben wij geprobeerd een opsomming te maken van alle rechten en hulpmiddelen waarop u eventueel aanspraak kunt maken.
Het zijn heel wat pagina's, maar misschien loont het wel de moeite deze informatie door te nemen.

Daarom vindt u op deze website een pak informatie over wat de overheid doet om u te helpen. Het is niet eenvoudig om een totaal overzicht te geven, de meest complete gidsen vindt u hieronder:Rechtenverkenner.be

Overzicht maatregelen FOD sociale zekerheid

Publicaties FOD sociale zekerheid

Portaal Sociale Zekerheid

 Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie