Lettergrootte:

Bestuursleden die vrijwillig voor u werken en hun afzonderlijke verantwoordelijkheden

Bestuur 2019

Leo Boermans

Voorzitter
0472 51 63 41
info@parkinsonliga.be


Leo Boermans, van opleiding manager-boekhouder. Tot 2002 sectiechef supervisor bij Belgacom. Toen vroegtijdig gestopt en van mijn hobby “zadelmaker” mijn beroep gemaakt, ook docent zadelmaker/tuigenmaker bij Syntra in Tongeren. Gehuwd met Jeannine, parkinsonpatiënte en het was op haar verzoek dat ik mij wil inzetten, eerst als secretaris, nu als voorzitter van de VPL .
Lut Moereels

Ondervoorzitter & Eindredacteur magazine
& Evenementen
0496 12 79 31
moe.lut56@gmail.com


Lut Moereels (°1956), gelukkig gehuwd, 2 (inmiddels) volwassen zonen. Na 4 jaar zoeken kregen in 2008 mijn klachten een naam : Parkinson. Informatie en steun m.b.t. Parkinson vond ik bij de toenmalige jongeren van VPL en ik ging actief meewerken. Mijn drijfveer was: bijdragen tot betere kennis over en meer begrip voor parkinson, want dit zal uiteindelijk resulteren in een betere levenskwaliteit voor alle parkinsonpatiënten.
Inmiddels schrijf ik regelmatig voor het magazine, waarvan ik nu reeds enkele jaren de hoofdredactie verzorg, organiseer mee het Weekend aan zee ( sedert 2012) en sta in voor de Werelddag (sedert 2014).
De kennis en ervaring die ik tijdens 6 j. als ondervoorzitter opbouwde, wil ik nu delen met het volgende bestuur.
Miek Van der Wee

Secretaris
0498 96 02 16
secretaris@parkinsonliga.be


Miek Van der Wee, van opleiding econoom en ruimtelijke planner en tot oktober 2018 diensthoofd bij DG Mededinging van de Europese Commissie. Gehuwd met Alice Nieuwboer, hoogleraar aan FABER en gespecialiseerd in onderzoek naar de behandeling van parkinsonpatiënten. Zij heeft me in contact gebracht met de Vlaamse Parkinson Liga en me geïnspireerd om me als secretaris voor deze vereniging in te zetten.
Pieter Philipsen
Penningmeester
penningmeester@parkinsonliga.be


Pieter Philipsen (*1966), vader van 2 zonen 18 en 15, kreeg net voor zijn vijftigste verjaardag de diagnose.
Na mijn studies als Creatief Therapeut Beeldend Vormen, Bedrijkskader gestudeerd en aan gevuld met een Master in Business Administtation.
Na een internationale carrière als CFO met tussenstops in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland nu alweer 10 jaar gevestigd in Brussel.
Via de Jongeren in contact gekomen met de Liga en wil me nu inzetten als penningmeester.
Ludwig Fortan

Bestuurslid
0473 34 61 14
ludwig.fortan@telenet.be


Ludwig Fortan (°1961), kreeg op 54-jarige de diagnose van de ziekte van Parkinson. Ik studeerde biologie en deed in een ver verleden wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Momenteel werd ik nog 50% als manager van klinische studies in een farmaceutisch bedrijf. Voor VPL wil ik mij inzetten voor de werking van de Medioren en voor het coördineren van de Regiogroepen.
Eddie Gosselin

Bestuurslid
0477 32 54 46
eddie.gosselin@gmail.com


Eddie Gosselin. 57jaar oud en lotgenoot. Streven naar intensievere samenwerking tussen de regiogroepen en onze nevenorganisaties.
Yves Meersman

Bestuurslid
09/360 57 86
0495/27 94 05
yves@parkiskookatelier.be


Yves Meersman: Toen bij mij in 2009 de ziekte van Parkinson werd vastgesteld, moest ik enige tijd later mijn beroepsactiviteiten staken. Gefacineerd door voeding, als ik was, begon ik in 2013 met Parki's Kookatelier, koken voor parkinson (- en andere) patiënten, met kauw en slikproblemen.
Met mijn deelname aan de raad van bestuur van de VPL hoop ik mijn uitgebreide netwerk van contactpersonen te kunnen gebruiken om de VPL nog meer naambekendheid te geven.
Christian Vandeputte

Coördinator regiogroepen
0478 06 45 91
vdprigolle@telenet.be


Christian Vandeputte: In 2015 kwam ik als parkinsonpatiënt in contact met de regiogroep Tielt, die jammer genoeg ging ophouden te bestaan, omwille van gezondheidsredenen van de verantwoordelijke. Omdat ik iemand ben die niet vlug bij de pakken blijft zitten besloot ik de taak van regioverantwoordelijke Tielt, op mij te nemen.
Bij deze doorstart ondervond ik nogal wat praktische moeilijkheden. Daarom wil ik als coördinator van de regiogroepen bestaande en beginnende verantwoordelijken helpen.
Jan Vermeir

Bestuurslid
jongeren@parkinsonliga.be


Wil zich in het bestuur niet toespitsen op één dossier of groep, maar transversaal meedenken.
Trekt de werkgroep ‘beleid/politiek’ waaronder initiatieven naar de overheden/politiek, vertegenwoordiging bij het Vlaams Patiënten Platform en het ‘observatorium chronisch zieken’ van het Riziv. Ook is hij één van de vertegenwoordigers bij de Belgische Parkinson Vereniging.
Denkt ook mee met de werkgroep communicatie, en beheert de Facebookgroep van de VPL.
Jan is ook de voorzitter van de jongerengroep JVPL.
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie