Lettergrootte:

Bestuursleden die vrijwillig voor u werken en hun afzonderlijke verantwoordelijkheden.

Bestuur


Leo Boermans
Voorzitter
011/64 87 97
0472/516341
info@parkinsonliga.be

Lut Moereels
Ondervoorzitter & Eindredacteur magazine
& Evenementen
0496/127931
moe.lut56@gmail.com

Jean-Pierre Vandenberk
Penningmeester
0496/55 28 99
jpvdb1957@gmail.comLeo Boermans
, van opleiding manager-boekhouder. Tot 2002 sectiechef supervisor bij Belgacom. Toen vroegtijdig gestopt en van mijn hobby “zadelmaker” mijn beroep gemaakt, ook docent zadelmaker/tuigenmaker bij Syntra in Tongeren. Gehuwd met Jeannine, parkinsonpatiënte en het was op haar verzoek dat ik mij wil inzetten, eerst  als secretaris, nu als voorzitter van de  VPL .


Lut Moereels (°1956), gelukkig gehuwd, 2 (inmiddels) volwassen zonen. Na 4 jaar zoeken kregen in 2008 mijn klachten een naam : Parkinson. Op JoPark vond ik veel informatie en steun m.b.t. de ziekte van Parkinson en ik ging er actief meewerken. Inmiddels schrijf ik regelmatig voor het magazine en spring ik bij in de organisatie van het Weekend aan zee (2012). Binnen de Vlaamse Parkinson Liga wil ik me nu verder engageren en streven naar meer begrip en zo bijdragen tot een betere levenskwaliteit voor alle parkinsonpatiënten.


Jean-Pierre Vandenberk(°1957)Ook als DBS patiënt ben ik er nog steeds van overtuigd dat de stipte inname van je medicatie heel belangrijk is en bijdraagt tot het "feel good" gebeuren. Vandaar dat ik me blijf inzetten voor de verdeling, tegen een democratische prijs, van mijn pillbox JP 7, welke ons middels een alarm er tot 7 maal daags attent op maakt dat we nogmaals iets moeten slikken.Anne Marie Peelaert
bestuurder VPL
coverantwoordelijke evenementen
050/67 39 38
horizon22@gmail.com
   

Eddy Dejaeger
Opvolgen medische ontwikkelingen
eddy.dejaeger@hotmail.com
Anne-Marie Peellaert: 
Toen mijn man op vrij jonge leeftijd (als dertiger) de ziekte van Parkinson kreeg hebben wij ons geruime tijd samen voor de zelfhulpgroep in Brugge ingezet. Na ook bijna 20 jaar mantelzorger te zijn voor mijn man, ben ik dit blijven doen want ik besef maar al te goed hoe belangrijk zo’n zelfhulpgroep, kan zijn… niet alleen voor de patiënt maar tevens ook voor de partner. Immers als patiënt en partner heb je twee levens: één voor en één na de diagnose van Parkinson en de Vlaamse Parkinson Liga biedt zowel voor de patiënt als voor de partner steun en hulp.Eddy Dejaeger: Ik ben hoogleraar aan de KUL en als arts tewerkgesteld in het UZ Gasthuisberg. Ik ben gehuwd met Ann en samen hebben we drie kinderen: Marian, Karel en Stijn. Ik ben sinds een tweetal jaar lid van de VPL en recent hebben we een mediorengroep opgericht. Binnen het bestuur ben ik verantwoordelijk voor de communicatie wat betreft de medische aspecten van de ziekte van Parkinson.Christian Vandeputte
Coördinator regiogroepen
0478/064591
vdprigolle@telenet.be

Yves Meersman
Public Relations
Netwerken en naambekendheid VPL
09/360 57 86
0495/27 94 05
yves@parkiskookatelier.be


Barth Verheyen
Secretaris
014/42 32 77
barthverheyen@hotmail.com

Christian Vandeputte: In 2015 kwam ik als parkinson patiënt in contact met de regiogroep Tielt, die jammer genoeg ging ophouden te bestaan, omwille van gezondheidsredenen van de verantwoordelijke. Omdat ik iemand ben die niet vlug bij de pakken blijft zitten besloot ik de taak van regioverantwoordelijke Tielt, op mij te nemen.
Bij deze doorstart ondervond ik nogal wat praktische moeilijkheden. Daarom wil ik als coordinator van de regiogroepen bestaande en beginnende verantwoordelijken helpen.


Yves Meersman: Toen bij mij in 2009 de ziekte van Parkinson werd vastgesteld, moest ik enige tijd later mijn beroepsactiviteiten staken. Gefacineerd door voeding, als ik was, begon ik in 2013 met Parki's Kookatelier, koken voor parkinson (- en andere) patiënten, met kauw en slikproblemen.
Met mijn deelname aan de raad van bestuur van de VPL  hoop ik mijn uitgebreide netwerk van contactpersonen te kunnen gebruiken  om de VPL nog meer naambekendheid te geven.
 

Barth Verheyen: heeft ervaring in hulpverlening alsook in de dienstverlening en als lesgever op de Volkshogeschool.
Tevens heeft hij 22 jaar parkinson ervaring. Gehuwd met Monique Porto Carrero en vader van drie reeds lang uithuizige zonen en evenveel kleinkinderen.Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie