Lettergrootte:

Hier kun je uw vraag stellen aan bezoekers van deze site of reageren op een item. Dit kan ook via onze Facebookpagina!

Forum

Forum overzicht > xadago

xadago

door anne marie op 02-12-2016 7:06:21

Heeft iemand ervaring met het medicament xadago?

REACTIES

+ Reactie toevoegen
Martine Van Berlo op 04-06-2019 1:34:38

Mijn moeder heeft naast jarenlang Mirapexin en Prolopa gebruik, ook twee keer Xadago erbij geprobeerd.
Haar gedrag en geest veranderde zodanig dat ze ermee is moeten stoppen, hoewel ze lichamelijk veel verbeterde. Ze kreeg ook hallucinaties en begon een "assertieve" persoonlijkheid te ontwikkelen om het eufemistisch uit te drukken. Ik vind het wel spijtig dat we ermee zijn moeten stoppen, omdat ik vermoed dat de dosis levodopa veel verminderd had moeten worden in combinatie met Xadago. Maar doordat ik niet samenleef met mijn moeder, kan ik het hele proces alleen maar vanop afstand beoordelen.


paula op 09-02-2019 21:05:38

mijn man gebruikte xadago had last van hallucinaties toen hij ermee stopte was het over. Vermits hij ook parkinson et LEwi heeft gaat de ziekte veel sneller dan verwacht. De specialist heeft hogere dosis prolopa voorgeschreven en opnieuw xadago. Hij begint opnieuw te beven in bed, en heeft terug nachtmerries deze morgen is hij uit bed gevallen en op zijn elleboog terecht gekomen te wijten aan een nare droom die hij heeft gehad hij moest springen om iets te vermijden zo vertelde hij. Het is verschrikkelijk om een man van 55 jr zo te zien aftakelen . Gezien hij xadago 1 week terug neemt komen al die bevingen in zijn slaap terug . Ik heb de bevestiging dat xadago niet goed is voor hem en ga er dan ook meteen de specialist van op de hoogte brengen dit is de 2e maal dat hij dit spul inneemt goed kan het alleszins niet zijn voor hem gezien de reaktie.

Vandeninden Chris - Xadago 2 op 23-10-2018 11:30:11

Xadago -2 ... de iets aangenamere werking die Xadago mij gaf , was enkel maar van korte duur wat ik natuurlijk zeer spijtig vind , ik ben dan maar gemakshalve ook omdat ik Azilect* nu al zo lang in neem en ken - terug over geschakeld op Azilect (men kan Xadago aanzien als DE vervanger van Azilect*)
zijn er nog mensen die dezelfde ervaring hadden bij Xadago ?


Christian V.deninden op 27-03-2017 13:00:18

Dag Anne Marie , als xadago en Prolopa gebruiker , moet ik je zeggen dat het de Prolopa is die er voor verantwoordelijk is voor je (niet stil te kunnen staan) ik had deze bijwerking ook in het begin maar is nu verdwenen het kan wel zijn als je er last van blijft hebben , dat je eens moet proberen met de dosis te verlagen , wel eerst je Neuroloog op de hoogte brengen .
Mvg Chris


Anne-marie op 19-02-2017 21:37:19

Bedankt voor je reactie. Ik neem het medicament sedert begin december. Ik voel me goed, in ieder geval opgewekter. Ik heb nu wel problemen met stilstaan, moet altijd bewegen. Ik weet niet of het een gevolg is van de P. of dat xadago er iets mee te maken heeft.

Christian Vandeninden op 19-02-2017 1:59:02

reactie voor : Anne Marie - Magda , en Martin
Van het medicijn Xadago , kan ik wat betreft (in mijn geval) enkel zeggen dat de werking beter is dan de Azilect die ik er voor nam , bij Xadago kom ik stilaan en bijna ongemerkt in de On stadia , d.w.z het moment dat men het medicijn voelt werken , bij Azilect verliep dit nog al bruusk
En inderdaad is het steeds beter, een "second opinion" te vragen bij twijfel , ik heb ook een tijd last gehad van plots struikelen , of als ik stil sta en wil vertrekken dan idem...maar ik heb ondervonden dat dit te wijten was aan laat op blijven , lang in bed te liggen , niet uit geslapen te zijn , en me niet te houden aan de regel , van mij recht op te houden bij wandelen , want voor je het weet valt men in de gewoonte van voor over gebogen te stappen of te wandelen waarbij je het zwaarte punt verschuift naar boven...met vallen tot gevolg , d.w.z dat het zeer belangrijk is van regelmaat in je leven in te lassen , door iedere dag op tijd gaan te slapen , op tijd op staan alsook je medicijnen op vaste tijden in te nemen , alchol houdende dranken , breken dan de goede werking van het medicijn af , al wist de Neuroloog mij te zeggen , dat twee glaasjes wijn , nog wel kunnen , en wat de Prolopa 250 , betreft hoor ik enkel maar positieve reacties van , al wil het wel nevenwerkingen hebben , maar dit is bij ieder goed medicijn het geval , volgens mij...
Als je wat wil vragen , of vertellen hoor ik dit graag , M.v.g - Chris


Magda Ghyselen op 21-01-2017 13:33:52

ik ben er net deze week mee begonnen. Het is pas half 2016 erkend in België. Ik meen dat het in Frankrijk of Duitsland en de VS eerder erkend was. Er zouden degelijke studies over zijn, het zou de werking van dopamine versterken. Het werkt niet direct, je moet het opbouwen .
Ik ben sedert ik het neem even licht misselijk geweest, maar da's over. Verder merk ik er nog niet veel van, ik ben misschien wat vrolijker, maar tja , de zon schijnt, de dagen zijn niet meer zo donker, dat kan evengoed daaraan liggen.


< Keer terug
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie