Lettergrootte:

Hier kun je uw vraag stellen aan bezoekers van deze site of reageren op een item. Dit kan ook via onze Facebookpagina!

Forum

Forum overzicht > e- en andere pathologiën

e- en andere pathologiën

door Webmaster op 27-09-2013 21:31:45

Omwille van de zeer specifieke materie heb ik van Lut's vraag van 18/09/13 een nieuw item gemaakt.

Ik kreeg te horen dat er gesnoeid wordt op de behandelingen door de kiné bij een bepaalde subcategorie onder de e-pathalogie; er zou een bijkomende indeling K en N zijn. Op mijn document staat dit niet vermeld. Maar een reumapatiënte die ook een behandeling in het zwembad krijgt in het BZIO kreeg bij haar laatste bezoek bij de revalidatiearts te horen dat enkel diegene met een bijkomende K-code nog terugbetaling krijgen voor de behandeling in het zwembad en diegene met de N-code niet. Wie weet hier meer over?

REACTIES

+ Reactie toevoegen
Alain Decock op 27-09-2013 21:35:14

Ik deed even navraag bij Veerle revalidatiecentrum Ronse en wat Lut vertelt blijkt een zeer complexe materie te zijn. Bij Riziv is ook niet direct een voor patiënten verstaanbare uitleg te vinden. Enkele correcte zaken die ik kon noteren na mijn gesprek met Veerle: e-pathologie geeft recht op 1 soort behandeling per dag (fysio of hydro of...); K code, M code (geen N) en forfait behandeling bestaan in een erkend revalidatiecentrum en laten combinatie van soorten behandeling toe. Elke soort is onderhevig aan aanvraag en goedkeuring in functie van patiënt. Deze aanvragen gebeuren normaal door het revalidatiecentrum.
Ik zal nog bijkomende info krijgen, maar het zou goed zijn dat het voor patiënten "leesbaar" is zodat die kan volgen of hij de "best mogelijke" hulp krijgt waar hij recht op heeft.


< Keer terug
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie