Lettergrootte:

Hier kun je uw vraag stellen aan bezoekers van deze site of reageren op een item. Dit kan ook via onze Facebookpagina!

Forum

Forum overzicht > larynxafsluiting bij slikpneumonierisico

larynxafsluiting bij slikpneumonierisico

door Rosseau Chris op 23-10-2014 16:24:12

Aan mijn man werd een larynxafsluiting voorgesteld als oplossing voor het risico op slikpneumonie. Daarbij wordt de verbinding tussen keel en luchtpijp volledig afgesloten onder het strottenhoofd en moet de ademhaling langs een tracheostoma (opening in de keel) gebeuren. Door de ingreep zou mijn man niet meer kunnen spreken en gezien hij ook zeer slechtziend is helemaal niet meer kunnen communiceren. Heeft iemand ervaring met zo'n drastische ingreep?

REACTIES

+ Reactie toevoegen
INGRID op 08-12-2018 9:47:32

Ik heb ook last bij het slikken alsof er een slijmprop in de keel zit. Ik kan soms preies niet ademen en heb de neiging tot braken. Iemand herkent dit ook?

Magda Ghyselen op 14-12-2014 16:28:20

da's inderdaad drastisch als oplossing. Ik zou zeker een tweede opinie vragen. Eventueel kan ondersteuning van een logepediste ook een beetje helpen. Beter aanvoelen van mond en halsbereik kan misschien net dat beetje helpen om zo'n ingreep uit te stellen.


< Keer terug
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie