Lettergrootte:

Je bent tussen 50 en 65 jaar, hebt Parkinson en je wil wat ...

Medioren

Kerngroep: 
Ludwig Fortan                    Magda Ghyselen                  Eddie Gosselin
email: medioren@parkinsonliga.be

Erevoorzitter ( en initiatiefnemer van het eerste uur van de groep)
Eddy Dejaeger
• Ben je tussen 50 en 65 jaar en is die vervelende aandoening die Parkinson heet, zich ook met jouw leven komen bemoeien ?
• Heb je last van een tegenpruttelend lichaam, niet uit je woorden komen, onhandig zijn, en wat zoal meer…
• Heb je af en toe nood om hierover te praten met mensen die hetzelfde ervaren, om te kunnen delen wat dit met jou doet en wat dat in je omgeving teweeg brengt ? Maar ook te relativeren, te lachen of simpelweg genieten ? 

Dan is de mediorengroep misschien iets voor jou.
We proberen een 4-tal keer per jaar een activiteit te organiseren, waar we samen met onze partners ervaringen uitwisselen, praten, een uitstap doen.

We hebben eveneens een gesloten groep op Facebook, waar je berichten ivm Parkinson kan delen met lotgenoten.

Contactpersonen:
Magda Ghyselen, via email (medioren@parkinsonliga.be) of telefonisch (0472/46 05 39, na 18 uur)
Ludwig Fortan, (0473/34 61 14; bij voorkeur na 20u00 of in het weekend).

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Historiek
lees hier verder


____________________________________________________________________________________________________________________________________________


Voor de eerste bijeenkomst van 2019 organiseerden de medioren een activiteit in Gent, op zaterdag 30 maart.
Het verslag kan u hier lezen.

Praatmoment en bezoek aan plantentuin op 22 juni 2019
Het verslag kan u hier lezen.
Het volledige fotoverslag vindt u hier

Met een delegatie van een 10 tal medioren namen we op 1 september deel aan het evenement park-in-zon van TIPz, in het Nachtegalen park in Antwerpen. De weergoden zaten ons mee, de locatie was top, de organsatie puik. Een knabbel, een babbel, en wat beweging, tai chi, kubb en frisbee spelen , een gezellige en geslaagde namiddag ...

Op 29 september nam een door ziekte uitgedund groepje van de medioren deel aan de 2de familiedag in Wachtebeke. Gezellig samenzijn, lekker eten, stimulans om wat te bewegen door Parkili. Wind en regen beperkten de activiteiten enigszins, maar dat gaf tegelijk wat ruimte voor goede gesprekken. Hier werden ook reeds plannen gesmeed voor volgende activiteiten met onze groep.

Op 24 november namen we met enkele medioren delen aan Parkinson in beweging, een puik evenement in Kortenberg georganiseerd door Ludwig. Het werd een boeiende kennismaking met verschillende sporten, maar ook yoga, dans, wandelen.

We rondden het jaar af op 14 december in Leuven, afspraakplaats en uitvalsbasis was de Domus waar we begonnen met een hapje en een babbel. Tussen de regen door waagden we ons op de gezellige kerstmarkt. Weliswaar nat , maar heel wat leuke gadgets om naar te kijken.Een glühwein hoorde er natuurlijk ook bij. Gelukkig konden we aansluitend nog even opdrogen in onze uitvalsbasis, om daarna nog even droog te genieten van de avondlijke kerstsfeer.

Voor 2020 hebben we een ambitieuze wenslijst van culturele, sportieve en aangename activiteiten, verdeeld over 4 provincies:
- Kennismaking met hippotherapie, vermoedelijk in Oost-Vlaanderen
- Een activiteit in Limburg: wat ligt nog open, fiets of wandelactiviteit , railbike..
- Een verwendag in Oostende
- Een bezoek aan het Afrika museum in Tervuren

verdere info hierover volgt nog.
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie