Lettergrootte:

Verslag - Brugge: apero-tijd en kinesiphilia

Op 30 september werden in Onze Ark in Sint-Michiels een 40 tal leden en partners verwelkomd voor een gezellig eetfestijn om de zomer af te sluiten. Buiten goot het water en donderde en bliksemde het.
Anne-Marie maakte reclame voor het nog te verschijnen sprookjesboek om aan kinderen uit te leggen wat de ziekte van Parkinson is. We konden intekenen om het op een volgende bijeenkomst in ontvangst te nemen.
Anne-Marie had een aperitief voorzien en een traiteur aangesproken om ons met beenham, lekkere slaatjes en frietjes en een keuze aan sausen te verwennen. We kregen alle onderdelen van de nieuwe voedingsdriehoek, zelfs de ‘vergeten groenten’ werden niet vergeten en we mochten tweemaal langsgaan. We lieten ons dit geen tweemaal zeggen. We aten ons buikje rond en namen op tijd onze medicatie aangepord door het gekende geluid van onze pillendoosjes.
Daarna kwam Danielle Slap, bewegingscoach die de opleiding danslessen voor mensen met Parkinson van Kinesiphilia gevolgd had. Met veel enthousiasme legde ze ons uit hoe je actief kunt zitten en ook kunt bewegen met armen en benen al zittend of staand met een stoel. Ze deed allerhande bewegingen voor die we op muziek nadeden zonder ons te forceren. Er werd rekening gehouden met wat de patiënten graag deden. Zo kwam er zelfs een chachacha en bewegingen uit de yoga aan bod. Het is als parkinsonpatiënt niet altijd gemakkelijk als je bewegingen trager verlopen , om het ritme te volgen. Het is maar de vraag of er voldoende belangstelling is voor een aantal opeenvolgende sessies.
Bij een kop koffie, ons bakje troost, werd er nog wat nagepraat tussen de leden en hun partner. Een bewogen bijeenkomst om van te smullen.
Volgende vergadering in Onze Ark op 16 december.
Johan Vanhie

< Terug
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie