Lettergrootte:

Verslag - Edegem: motorische en cognitieve dubbeltaaktraining

Op maandag 6 november kwamen 45 personen, die op een of andere manier betrokken zijn bij de ziekte van Parkinson, naar het dienstencentrum Imaculata in Edegem om te luisteren naar de voordracht van Peter Gabriels; kinesitherapeut en tevens bewegingsconsulent met specialisatie Parkinson.
Gedurende een tweetal uurtjes wist Peter de toehoorders te boeien met zijn ervaringen en resultaten over de behandeling van ZVP met specifieke aandacht voor de oprichting en de cognitieve oefeningen; een interessante aanpak.
Het enthousiaste publiek was zeer gecharmeerd over de manier van presenteren. Peter wist op een eenvoudige maar tevens op een wetenschappelijke wijze de ziekte van Parkinson toe te lichten. Na het stellen van de nodige vragen kon men met een tevreden gevoel terug naar huis gaan.

Bedankt voor Uw geslaagde lezing en voor Uw zeer gewaardeerde inzet om het de met Parkinson bedeelde personen en hun entourage een warm hart toe te steken:.
Peter is naast zijn drukke praktijk ook betrokken bij het tijdschrift van VPL en is lid van de Nederlandse vereniging Parkinsonnet.

Dit evenement is zeker aan te raden voor de afdelingen die eens op een eenvoudige maar toch gestaafde manier willen horen hoe de ziekte in mekaar zit en welke mogelijks een vernieuwende aanpak zou kunnen worden in de toekomst.
Ludo van Regenmortel
Werkgroep Edegem-Kontich -Rupelstreek
< Terug
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie