Lettergrootte:

Verslag - Hofparkers: bijeenkomst

‘Voeding en Parkinson’ was deze keer het thema van onze bijeenkomst, een onderwerp waarvoor veel belangstelling was.
Als spreker hadden we Marijke Meeusen uitgenodigd, een Diëtiste verbonden aan het Vlaamse Diëtisten ouderenzorg kortweg VLADIO.

Het belang van een gezonde, en een evenwichtige voeding,
de rol van : Koolhydraten, Eiwitten, Vetten, Vitamines en mineralen, Vezels en het belang van blauwe, donkergroene, lichtgroene , orange en rode (+grijze ) zone in de gezondheidsdriehoek waren voor de pauze boeiende materie.

Na de pauze kwam dan meer de problematiek “Voeding en Parkinson” aan de beurt:
-Maag- en darmproblemen: geur-en smaakproblematiek, vertraagde maag lediging en obstipatie
-Kauw- en slikproblematiek: kauwen en trage slikinzet
-Voeding en medicatie: eiwitten in relatie tot levodopa, tijdstip van inname
-Gewichtsverloop: ongewenst gewichtsverlies
-Parki’s Kookatelier: Yves Meersman

En tenslotte voorbeelden en tips om er toch voor te zorgen dat we dagelijks toch kunnen ‘genieten’ van onze maaltijden.
De tijd was echter te kort voor zoveel interessante informatie , zeker omdat ieder ook zijn eigen specifieke vragen had.
Bedankt aan Marijke Meeusen voor deze boeiende presentatie.
Verslag: Christine

< Terug
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie