Lettergrootte:

Verslag - Hofparkers: Kerstfeest

Verslag Kerstfeest Hofparkers op maandag 17 december 2018

Op maandag 17 december 2018 was het verzamelen in de “Rode Roos” . Het jaarlijks kerstfeest van de “Hofparkers” start er immers precies om 12uur.
Ik heb mijn auto een beetje vastgereden in de achterliggende parkeerplaats waar ik zonder goed na te denken ben ingereden. Verdorie hoe ga ik hier straks uit geraken, vervloek ik mezelf.
Ik was maar net binnen of een glas cava werd mij onder de neus gestoken. Lieve vrijwilligers deden hun best om het iedereen naar de zin te maken.
Het is tegelijkertijd een geluk en een ongeluk dat er zulke verenigingen moeten bestaan. Maar het laat mensen even de zorgen vergeten in het gezelschap van gelijkgestemden.
Praten en zingen met lotgenoten doet de miserie een beetje wegebben. Belangrijk voor mensen!!

Het zaaltje van de roos zat dan ook goed vol. Enkele nieuwe leden maakten hun intrede.

Hierna dan het relaas van de namiddag.

1. Twee keuzemenu’s deden de honger vergeten
Aperitief met hapjes – pompoensoep-ofwel-zeeduivel op een bedje van preipuree met mousselinesaus ofwel kalfslende met groenten op grootmoederswijze met kroketten – Dessert van de Chef. – drank naar believen.
2. Onvervalste stemvirtuozen brachten eigentijdse schlager-muziek à la carte. De zaal zong mee uit volle borst.
3. Een rasechte polonaise kwam zelfs tot ontwikkeling. Heel de zaal werd omspannen en we deden ons best om niet op mekaars hielen te trappen.
4. Voorzitter Christine legt het voorstel voor het tweeledig museumbezoek ter tafel. ( museum Radiologie en treinmuseum – allebei in Brussel). De vergadering heeft geen bezwaar. Moet verder besproken en uitgewerkt worden!
5. Het naamkaartje dat iedereen bij binnenkomen heeft opgespeld gekregen is een onderdeel van het plan om nieuwelingen beter en sneller te integreren.
6. Een “rond-de-tafel” kan dan ook een inzicht geven in de persoonlijke problematiek. Enkel voor zij die dat willen doen natuurlijk.
7. Er was een vraag voor meer info over seksualiteit bij mensen met Parkinson. Dit punt is niet ten gronde besproken en blijft op de agenda.
8. Christine vraagt hulp voor een deel van haar taken. Schrijver dezes zal proberen een deel van de verslagen over te nemen.
9. De 99-jarige weduwe Maria beweerde dat ze gedurende haar 67-jarig huwelijk nooit ruzie had gemaakt met haar echtgenoot. “Omdat hij zo veel van huis was beweerde ze !!”
10. Alle vrijwilligers en bestuur dank voor de perfecte organisatie en tomeloze inzet. Je moet het maar doen.
11. Iedere Hofparker heeft een mooie handdoek met geborduurd ‘Hofparkers’ logo gekregen, en zoals onze jaarlijkse traditie werden er ook weer onze ‘groentenpakketten’ verloot.

Om 17uur ging iedereen tevreden en voldaan naar huis. Gelukkiglijk waren de andere wagens intussen van de krappe ”achter”parking en kon ik mij moeiteloos de straat op manoeuvreren.
“Zeven anjers zeven rozen” blijft vrolijk in mijn hoofd klinken als ik de Moniestraat uitrij in de richting van Zemst. Daar woont mijn oudste zoon Bert.
Hoe zou het met de kleinkinderen zijn, vraag ik me af en rij traag en voorzichtig de duisternis tegemoet.

Verslag : Robert Van Rompuy
< Terug
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie