Lettergrootte:

Verslag - Chantal Proost op bezoek

Verslag: Chantal Proost op bezoek bij de Hofparkers op 25 april

 

Nadat de mantelzorgers een moment van bedanking kregen in de vorm van een mooi gedicht kwam spreekster Chantal Proost aan het woord.
Chantal vertelde hoe zij op 46-jarige leeftijd geconfronteerd werd met het feit dat ze Parkinson had.
Een donderslag, niet alleen voor haar, maar ook voor haar man en kinderen.
Ze vertelde ons over haar “lange weg” die ze bewandeld heeft om uiteindelijk “haar weg” te vinden in de strijd tegen Parkinson.
En wie had kunnen weten dat, toen ze in 2012 de Mont Ventoux met de fiets beklom, dat dit het begin was van “een nieuwe reis” in haar leven met ¨P. Door haar kennismaking met Rudy Dirkx, een dorpsgenoot, werd de start gegeven voor een grote fietstocht ten voordele van onderzoek naar Parkinson.
De Move for Parkinson was geboren. Opmerkelijk was het feit, dat toen Chantal over De Move for Parkinson vertelde, ze een glans in haar ogen kreeg, waaruit je direct kon opmerken dat ze zich volledig inzet voor dit goede doel.
Ook de mooie teksten uit haar boeken konden De Hofparkers wel boeien, wat maakte dat de namiddag weer voorbij vloog. Chantal werd in de bloemetjes gezet, want haar verhaal was voor velen onder ons wel herkenbaar.

Er werd nog rustig nagebabbeld en na de nodige info te krijgen over de komende activiteiten trotseerden we het “slechte weer” en reden huiswaarts met een tevreden gevoel.

Het Hofparkersteam,
Christine, Jeanine, André


< Terug
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie