Lettergrootte:

Verslag - Limburg: Werelddag Gent

Parkinson Werelddag

Op zondag ,23 april stond voor ons Parkinson extra in de kijker .
We reden vanuit Limburg met een volle autobus naar Gent .Er moest zelfs een rolstoel als zitplaats bijgezet worden om iedereen een plaats te geven We waren er niet het eerst,maar we konden toch nog genieten van een welkomstdrank en een koekje . De voorbije jaren hebben we dat gemist !
Twee jonge mensen loodsten ons door de vele activiteiten. In de voormiddag luisterden we naar enkele professoren die ons wetenschappelijk nieuws brachten ,deelnamen aan een ronde tafelgesprek en het laatste woord vrijlieten voor onze peter, Rik Torfs, die weer op een sappige manier wijze woorden sprak !

Na de middag was er mogelijkheid om met de bus een tentoonstelling te gaan bezoeken in het Jan Palfijn ziekenhuis . De vele andere activiteiten die we na een lekkere maaltijd konden kiezen waren in diverse locaties .Tot 17 uur konden we kiezen uit : relaxerende voet-en handmassage ,positieve ingesteldheid bij Parkinson ,bedlegerig en aantrekkelijk gekleed blijven ,stijlvolle basiskleding, ook wanneer je een pompje, infuus e.d. draagt ,samen bewegen, samen dansen en ook zingen en begeleiden met instrumenten, Parkiskookatelier omdat voeding belangrijk is .Die workshops waren zo interessant dat we er na 45 minuten nog niet genoeg van hadden !
Na een afscheidsdrink en een dankwoord om 17 uur zochten we onze bus op die ons weer veilig thuisbracht !
Agnes Nevejan
< Terug
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie