Lettergrootte:

Parkinson, regiogroepen, waarom?

Regiogroepen


Je gezondheid is niet wat ze zou moeten zijn… Soms krijgen je klachten onmiddellijk een naam , soms pas na het zoveelste doktersbezoek: de ziekte van Parkinson.

En dan ...
begint een zoektocht.

Wat is het ziektebeeld? Waar mag ik me aan verwachten? Je stelt je steeds meer vragen, waar enkel een lotgenoot antwoord op heeft. Die vind je via de parkinsonliga en websites zoals www.parkinsonliga.be.

Je mailt, telefoneert, chat al eens. Je leert mensen kennen die je begrijpen, die elkaar helpen. Maar virtueel mensen ontmoeten en van gedachten wisselen, volstaat niet… Je wil zien hoe een ander ermee omgaat en steeds meer vragen, vragen om antwoorden.

Zo verging het mij, en dan kan je bij een regionale zelfhulpgroep of regiogroep terecht.

Patiënten, partners, mantelzorgers, ... vormen binnen de regiogroep, een groep ervaringsdeskundigen die weten hoe Parkinson het leven stuurt. In zo een lotgenotengroep ben je geen uitzondering, maar maak je deel uit van een groep waarin je jezelf herkent en waar iedereen welkom is die zich rond Parkinson vragen stelt. Wanneer je er lotgenoten ontmoet, geeft Parkinson je direct een gevoel van verbondenheid. Je voelt je er thuis, als het ware tussen familie, die je met één woord begrijpt. En toch heeft iedereen duidelijk zijn eigen beperkende ervaringen, maar ook zijn eigen middeltjes om ermee te leven. Daar kunnen we elkaar al flink mee helpen.

Het opzet van de regiogroep is in eigen streek lotgenoten te vinden voor een babbel, een voordracht, eens bijeen te komen, eens iets samen te ondernemen….

Bent u lid of geen lid van de Vlaamse Parkinson Liga, u bent zowiezo welkom in één van onze regiogroepen.
U kunt zelf actief contact nemen met de groep naar keuze, contactgegevens per provincie vindt u hieronder.

Graag brengen wij een drie nieuwe groepen onder uw aandacht:
DE PARTNERGROEP, de JONGERENGROEP en de MEDIOREN.
Deze groepen vindt u terug bovenaan in het menu, de organisatie is niet regionaal maar is voor gans het Vlaamse landsgedeelte.- Antwerpen

- Brussels gewest

- Limburg

- Oost-Vlaanderen

- Vlaams-Brabant

- West-VlaanderenDeze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie