Zorgzaam koken. Als eten moeilijker wordt.

Kookgids voor mensen met geur- en smaakverlies of kauw- en slikproblemen.

Als gevolg van neurologische aandoeningen kampen heel wat mensen met geur- en smaakverlies of kauw- en slikproblemen. De kookgids 'Zorgzaam koken' biedt handvaten en recepten om ook dan lekker en gezond te eten.

De kookgids legt haarfijn uit hoe je dat best aanpakt. In de gids vind je:

  • tips over het aankopen en het (voor)bereiden van de maaltijd,
  • tips voor het serveren van de gepaste drank bij de gerechten,
  • een overzichtelijke ‘stap per stap’ bereidingswijze,
  • aanwijzingen voor het verdunnen van vaste voeding of het verdikken van vloeibare voeding, naargelang het vereiste kauw- en slikniveau.

Keukenprinsen en -prinsessen, mantelzorgers, diëtisten, en zelfs professionele koks vinden in de gids lekkere recepten.

Auteurs: Yves Meersman en Dirk Lemaitre
Uitgegeven door Parki's Kookatelier, 2014
ISBN 978 90 823 2420 4

26 euro, inclusief verzendingskosten

Kookgids Zorgzaam koken