Voed je brein. Kookgids 2 'Zorgzaam Koken'.

Met recepten voor kauw- en slikproblemen en geur- en smaakverlies

Deze tweede kookgids van Parki's Kookatelier 'Voed je brein' belicht uitvoerig de rol van voedingsstoffen die mogelijk neurobeschermende eigenschappen hebben. De functie van het darmmicrobioom en het belang van de geur- en smaakbeleving komen uitgebreid aan bod. Voor mensen met dysfalgie (kauw- en slikproblemen) wordt aan het consistentieniveau van de gerechten bijzondere aandacht besteed. Een groot deel van de vijftigtal gerechten is geïnspireerd op het mediterraan dieet dat vaak voedingsmiddelen met neuroprotectieve eigenschappen gebruikt.

De Kookgids 'Voed je brein':
• Is uniek door de combinatie van theorie en praktijk
• Bevat een handleiding om het IDDSI-model te implementeren
• Visualiseert uitvoerig onze eigen uitgewerkte gerechten naar niveau zes, vijf en vier
• Laat zien hoe je je eigen smaakboosters maakt en bewaart
• Geeft je gerechtcomponenten (vis, vlees, deegwaren, saus, …) die je kan combineren
• Vermeldt de nutritionele waarde van de gerechten
• Is bedoeld voor patiënten die aangepaste maaltijden nodig hebben
• Is bedoeld voor zorgverstrekkers: logopedisten, diëtisten, verpleegkundigen, mantelzorgers en alle mensen met kauw- en slikproblemen
• Is bedoeld voor koks en keukenmedewerkers
• Is bedoeld voor wie dagelijks gezonde gerechten wil klaarmaken

Auteurs: Yves Meersman e.a.

Uitgegeven door Parki's Kookatelier, 2022
ISBN 9789 0823 2422 8

28 euro, incl. verzendkosten
Enkel verzending in België

Voedjebrein