Parkinson zet een mensenleven volledig op z’n kop

Dankjewel voor je bezoek aan onze webpagina. Waarschijnlijk kwam je hier terecht via de korte video’s die we via sociale media verspreiden?

Maar deze vertellen lang niet het volledige verhaal. De ziekte van Parkinson is complexer dan dat... In onderstaande video vertellen onze ambassadeur Lien Van de Kelder, parkinsonverpleegkundige Emmy en ervaringsdeskundige Dirk uitgebreid over welke impact parkinson op een mensenleven heeft. En over wat de Vlaamse Parkinson Liga doet om mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten alle kansen te geven om een waardig en kwaliteitsvol leven te leiden.

Ontdek hieronder hoe we samen het verschil kunnen maken!

_______

Word lid van de Liga

De Vlaamse Parkinson Liga is een ledenorganisatie in hart en nieren. Aan het aantal leden meten wij ons succes en onze reden van bestaan.
Als lid steun je ons in wat we doen: als belangrijkste patiëntenvereniging in Vlaanderen willen we de stem zijn van de mensen met parkinson(ismen) en hun naasten. Hoe meer leden we hebben, hoe groter ons recht van spreken.
We ijveren voor meer levenskwaliteit voor onze leden, op fysiek, mentaal, sociaal en financieel vlak en dit doorheen alle fasen van de ziekte.
Wie lid is van de Liga ontvangt vier keer per jaar ons boeiend ledenmagazine Parkoers en geniet van talrijke andere voordelen.

Website4

Doe een gift

Vandaag leven naar schatting 50.000 Belgen met parkinson. Om hen te ondersteunen, is jouw hulp nodig.
Met jouw gift aan de Vlaamse Parkinson Liga draag jij jouw steentje ook bij aan het wetenschappelijk onderzoek naar parkinson. Dit onderzoek moet zorgen voor betere behandelingen en meer controle van de symptomen. Of wie weet, een wereld zonder parkinson.
In afwachting daarvan maak je het mee mogelijk dat mensen met parkinson voldoende geïnformeerd worden, met lotgenoten in contact komen en hun diagnose niet alleen hoeven te dragen.

Website7

Steek zelf de handen uit de mouwen

Helpende handen zijn onmisbaar voor onze Liga. Onze vrijwilligers zijn de essentiële schakels die ervoor zorgen dat mensen met parkinson(ismen) en hun naasten de juiste informatie krijgen, aan activiteiten kunnen deelnemen en met lotgenoten in contact komen.
Wil ook jij vrijwilliger worden bij de Liga? Stuur ons een mailtje waarin je jezelf en jouw vrijwilligerstalenten aan ons voorstelt. Samen gaan we dan op zoek naar hoe jij het verschil kan maken binnen onze parkinsongemeenschap!

Website5

Stel jouw vraag via Parkinson Punt

Via Parkinson Punt wil de Liga informatie en advies op maat bieden aan mensen met parkinson(ismen), hun naasten en hun mantelzorgers. Ook zorgverleners kunnen telefonisch of via e-mail bij ons terecht met al hun vragen. Bij de Liga vind je een luisterend oor en proberen we een antwoord te bieden op jouw vragen en bekommernissen.
Via Parkinson Punt kan je ook beroep doen op een parkinson casemanager. Deze komt bij jou aan huis en bespreekt de noden en vragen. Hij/zij verleent zelf geen zorg, maar luistert, denkt mee en geeft informatie en advies. Daarnaast ondersteunt hij/zij je in het contact met verwijzers, zorg- en hulpaanbieders om zaken te regelen, zaken goed op elkaar af te stemmen en samenwerking te organiseren.

Parkinson punt met

Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte van de activiteiten van onze lokale contactgroepen en van de Liga. Voel mee wat er leeft binnen de parkinsongemeenschap via onze Facebook-, Instagram- en LinkedIn-pagina.

Nieuw

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang je graag het laatste nieuws over de Liga en haar activiteiten? Dat kan eenvoudig (en gratis!) via onze nieuwsbrief. Schrijf je onderaan deze pagina in.

Laptop

Dankjewel om de Vlaamse Parkinson Liga een warm hart toe te dragen. Samen maken we het verschil.

_______