Dansen met parkinson

Diverse organisaties bieden dansactiviteiten voor mensen met parkinson. Je vindt hieronder een overzicht. Via de filterknop 'bewegen' in de activiteitenkalender kan je gerichter zoeken op plaats en datum.

Care To Dance (Kinesiphilia)

We dansen met grote bewegingen en doen ritmische stapoefeningen. Zo trainen we ons evenwicht, coördinatie, beweeglijkheid, kracht, expressie en lenigheid. We oefenen in groep, met gelijkgezinden. Want je bent niet alleen met je ziekte.

Het dansproject Care To Dance startte in 2013 op initiatief van neuroloog, dr. Bouquiaux en dansdocente M. Guerin. Het raakte bekend onder de naam Kinesiphilia. Het project krijgt de steun van de vzw Fit Your Mind.

De danslessen zijn bedoeld voor mensen met parkinson, hun partner, mantelzorgers of familie. Je kan gratis komen kennismaken en een proefles volgen. De lessen gaan door op verschillende plaatsen in Vlaanderen (Turnhout en Merksem) en in Brussel (Elsene). Daarnaast is er ook een online aanbod.

Caretodance

Parkinson Danst

Bewegen is gezond, en dansen is een leuke manier om in beweging te blijven.

Het heeft een positief effect op onze houding en het hele beweegpatroon. Het ritme van de muziek helpt om onze bewegingen te coördineren. Dansen is niet alleen gezond en ontspannend, het bevordert ook het sociale contact.

De lessen gaan wekelijks door in Stevoort. De eerste les is gratis.

Info en inschrijvingen: contacteer Hedwige, via 0499 17 14 08 of via de website van Parkinson Danst

Koppel danst

ParkiTango

ParkiTango is ontstaan vanuit een samenwerking van de Vlaamse Parkinson Liga met de vzw Dansprovant, die al vele jaren actief zijn in dansen voor rolstoelgebruikers. De lesgevers hebben een uitgebreide ervaring in rolstoeldansen en zijn tevens geoefende tangodansers.

Voor deze danscursus dienen de deelnemers een begeleider mee te brengen, die tevens meedanst. Dit om het vallen te voorkomen. Niettemin is enige loopautonomie vereist.

Deze Argentijnse tangodanslessen vinden plaats in Ekeren. Na de les is er steeds de mogelijkheid om gezellig na te praten. De eerste twee lessen zijn gratis.

Daarnaast verspreid ParkiTango zich verder door Vlaanderen: ook in Edegem, Oudenaarde en Gent vinden er lessen ParkiTango plaats.

Info en inschrijvingen: via Raymond Thilemans ray.thilemans@parkinsonliga.be of 0475 42 52 29

Ptango 18 nov 6

Koppeldansen met parkinson Ledegem

Bij Dansclub Mattliss kan je terecht voor een lessenreeks koppeldans met parkinson. Samen dansen en plezier maken staan centraal!

De lessenreeks gaat door in Ledegem.

Info en inschrijvingen: contacteer Guido Goderis, via 0479 41 02 25 of guido.goderis.mattliss@skynet.be

Neuro Dance Izegem

Dansen is een universele taal die iedereen begrijpt. Je verbetert je uithouding, coördinatie, evenwicht en stappen. Van competitie is er bij ons geen sprake, het is vooral de bedoeling ons goed te amuseren.

De lessen gaan door in Izegem. We werken steeds in lessenreeksen, waarbij je zowel met als zonder partner kan deelnemen. Je kan kiezen tussen een zittende of staande les. Het initiatief komt van NeuroCentrumWest en Life.

Info en inschrijvingen: mail naar info@neurocentrumwest.be of hallo@lifedoetleven.be

Parki Dance Logo bijgesneden