Dansen met parkinson

Diverse organisaties bieden dansactiviteiten voor mensen met parkinson. Je vindt hieronder een overzicht. Via de filterknop 'bewegen' in de activiteitenkalender kan je gerichter zoeken op plaats en datum.

Kinesiphilia

We dansen met grote bewegingen en doen ritmische stapoefeningen. Zo trainen we ons evenwicht, coördinatie, beweeglijkheid, kracht, expressie en lenigheid. We oefenen in groep, met gelijkgezinden. Want je bent niet alleen met je ziekte.

Het dansproject, Kinesiphilia, startte in 2013 op initiatief van neuroloog, dr. Bouquiaux en dansdocente M. Guerin. Het project krijgt de steun van de vzw Fit Your Mind en de Vlaamse Parkinson Liga.

De danslessen zijn bedoeld voor mensen met parkinson, hun partner, mantelzorgers of familie. Je kan gratis komen kennismaken en een proefles volgen. De lessen gaan door op verschillende plaatsen in Vlaanderen (Turnhout, Merksem en Zaventem). Daarnaast is er ook een online aanbod.

Kinesiphilia

Parkinson Danst

Bewegen is gezond, en dansen is een leuke manier om in beweging te blijven.

Het heeft een positief effect op onze houding en het hele beweegpatroon. Het ritme van de muziek helpt om onze bewegingen te coördineren. Dansen is niet alleen gezond en ontspannend, het bevordert ook het sociale contact.

De lessen gaan wekelijks door in Stevoort. De eerste les is gratis.

Info en inschrijvingen: contacteer Hedwige, via 0499 17 14 08 of info@parkinsondanst.be

Koppel danst

ParkiTango

Deze sessies zijn een samenwerking van de Vlaamse Parkinson Liga met de vzw Dansprovant, die al vele jaren actief zijn in dansen voor rolstoelgebruikers. De lesgevers hebben een uitgebreide ervaring in rolstoeldansen en zijn tevens geoefende tangodansers.

Voor deze danscursus dienen de deelnemers een begeleider mee te brengen, die tevens meedanst. Dit om het vallen te voorkomen. Niettemin is enige loopautonomie vereist.

Deze Argentijnse tangodanslessen vinden plaats in Ekeren en Westmalle. Na de les is er steeds de mogelijkheid om gezellig na te praten. De eerste twee lessen zijn gratis.

Info en inschrijvingen via Raymond Thilemans ray.thilemans@parkinsonliga.be of 0475 42 52 29

Ptango 18 nov 6

Parkili-dans Zumba Opwijk

Zumba is een zeer complete work-out. Alles geven op de beat van de muziek, om achteraf de energieboost te voelen tintelen door al je spieren. Zo bouw je met de glimlach aan je kracht, stabiliteit, flexibiliteit en uithouding.

Deze Zumbalessen vinden wekelijks plaats in Opwijk.

Info en inschrijvingen: via de website van Parkili of info.opwijk@parkili.be

Parkili

Parki Dance Izegem

Dansen is een universele taal die iedereen begrijpt. Je verbetert je uithouding, coördinatie, evenwicht en stappen. Van competitie is er bij ons geen sprake, het is vooral de bedoeling ons goed te amuseren.

De lessen gaan door in Izegem. We werken steeds in lessenreeksen, waarbij je zowel met als zonder partner kan deelnemen. Het initiatief komt van NeuroCentrumWest en Life Danscenter.

Info en inschrijvingen: mail naar info@neurocentrumwest.be of info@lifedanscenter.be

Parki Dance Logo bijgesneden

Andere beweegactiviteiten

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht of bel het secretariaat
van dinsdag tot en met donderdag van 9u tot 15u
op het nummer 0478 96 16 80.