Online bewegen met parkinson

Diverse organisaties bieden online beweegactiviteiten voor mensen met parkinson. Je vindt hieronder een overzicht van de aanbieders. Via de filterknop 'bewegen' in de activiteitenkalender kan je gerichter zoeken op datum van live online lessen.


Parkili Move - online Yoga

Door bewust te ademen en te bewegen, brengen we in deze yogasessie rust in de geest en kracht en ontspanning in het lichaam. Dit verbetert de werking van het zenuwstelsel, spieren, vertering en endocriene systeem. Floris biedt de oefeningen aan in verschillende opties, zodat iedereen er baat bij kan vinden.

Parkili Move - online Yoga is een initiatief van Parkili.

Info en inschrijvingen: www.parkili.be

Parkili

Parkili Move - online Stretch Plan

Een effectieve workout op muziek, waarbij verschillende spiergroepen zowel versterkt en gerekt worden. Het verbetert je rompstabiliteit en je lichaam wordt soepeler. Tijdens de training is er ook aandacht voor balans en coördinatie, rotaties, nek en schouder. Iedereen kan deelnemen, want de oefeningen zijn aanpasbaar aan je eigen mogelijkheden.

Parkili Move - online Stretch Plan is een initiatief van Parkili.

Info en inschrijvingen: www.parkili.be

Parkili

Online dansen met Kinésiphilia

We dansen met grote bewegingen en doen ritmische stapoefeningen. Zo trainen we ons evenwicht, coördinatie, beweeglijkheid, kracht, expressie en lenigheid. Het is mogelijk om live online lessen te volgen, maar je kan ook heel wat filmpjes terugvinden. Naast het online aanbod vinden er ook lessen plaats op verschillende locaties.

Het dansproject Kinesiphilia krijgt de steun van de vzw Fit Your Mind en de Vlaamse Parkinson Liga.

Info en inschrijvingen: www.fityourmind.be

Kinesiphilia