Lettergrootte:

Jong en Parkinson? Verberg je niet: Lotgenotencontact helpt!

Jongeren in het parlement

Op donderdag 13 februari 2014 trokken jonge patiënten met Parkinson en MS naar het parlement om aandacht te vragen en gepaste maatregelen te nemen.
Vaak denkt men dat Parkinson en MS ziekten zijn die enkel oude mensen treffen, maar niets is minder waar: er zijn duizenden twintigers en dertigers met deze ongeneeslijke motorische aandoeningen. Op 13 februari 2014 kwamen jonge patiënten met Parkinson en MS samen in het parlement om de commissie volksgezondheid op te roepen het stigma dat hen treft te helpen doorbreken, hun ziekte beter bekend te maken en vooral: de regering op te roepen dringend maatregelen te nemen die aangepast zijn aan hun noden. En dit met succes: de parlementsleden die ons ontvingen werken aan een WETSVOORSTEL waarvoor ze hopen de nodige steun te krijgen van hun collega's!

In het kader hiervan enkele getuigenissen van Jessie en Jan alsook een verduidelijking van de problematiek door Luc Degroote, directeur van de MS liga.


      Radio 1 De ochtend                        Radio 2 Interview
        
                   

Verzamelde verslaggeving van wat verschenen is in de diverse media.

 

Krantenartikel in het  Nieuwsblad                 De Morgen
                                                                   

Verslag internetradio  Radio Parkies  
Tip : zeer interessant  interview met Maya Detiege en Nathalie Muyle, u vindt dit na de geschreven verslaggeving op Radio Parkies

Reportage Vrt Nieuws 13 uur op 13/02/2014
Toespraak Jan Vermeir in het parlement!

Rector Rik Torfs, peter van                          Ine Somers, maakt de
VPL, vatte onze eisen kractig                       conclusies voor het
samen, zoals steeds met een                       parlement.
kwinkslag.


                       
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie