Straffe verhalen

Wetenschappelijke ontdekkingen, opvallende initiatieven en boeiende reportages over persoonlijke ervaringen met parkinson lees je hier.

Verslag Werelddag 2022

Verslag Werelddag 2022

Ter gelegenheid van Parkinson Werelddag organiseerde de liga op zondag 24 april een congres in Gent ICC, met als thema 'Parkinson behandelen: hype of hoop'. In dit post-corona-tijdperk mochten we meer dan 400 deelnemers verwelkomen.

Was je verhinderd en wil je toch de sfeer proeven? Medinet.tv maakte een verslag van deze unieke bijeenkomst.

Wat na de diagnose?

Wat na de diagnose?

De liga maakte in 2021 werk van een informatiepakket op maat van mensen die net de diagnose kregen. We legden ons oor te luisteren bij onze leden. Wat hadden zij vlak na de diagnose willen of moeten weten? Welke informatie hebben ze toen gemist? Welke tips hebben ze voor lotgenoten?

We vatten alle informatie samen in een brochure en in zeven korte filmpjes waarin mensen getuigen over hun persoonlijke ervaringen.

Parkinson en creativiteit: kunsttentoonstelling 'ON'

Parkinson en creativiteit: kunsttentoonstelling 'ON'

Met deze expo, een initiatief van drie EMBA-studenten in samenwerking met Medinet.tv en de Vlaamse Parkinson Liga, zetten we de creatieve vaardigheden van mensen met parkinson in de kijker. Je kon er de werken bezichtigen van maar liefst 31 kunstenaars.

EBC-videoreeks 'Science & Society'

EBC-videoreeks 'Science & Society'

In de videoreeks ’Science & Society’ brengt de EBC (European Brain Council) hersenziekten op een bevattelijke manier onder de aandacht, met als eerste in de rij een video over parkinson. Lut en Mirjam, beiden lid van de liga, delen hun ervaring.

Parkinson en geestelijke gezondheid

Parkinson en geestelijke gezondheid

Elk jaar op 10 oktober staat wereldwijd de geestelijke gezondheid in de schijnwerpers. We staan dan stil bij het mentaal welzijn van onszelf en van anderen. Dat doen we eigenlijk veel te weinig, want rond psychische problemen hangt nog steeds een spijtig taboesfeertje. Ook de Vlaamse Parkinson Liga wil haar steentje bijdragen aan het doorbreken ervan en zond op 10 oktober 2020 een reportage over het onderwerp uit.

PODCAST: het verhaal van Nicole en Amand

PODCAST: het verhaal van Nicole en Amand

Nicole en Amand, een rijk leven, een dubbele diagnose

PODCAST: het verhaal van Cathia

PODCAST: het verhaal van Cathia

Cathia: kranige mama met twee diagnoses