Parkinson en geestelijke gezondheid

Elk jaar op 10 oktober staat wereldwijd de geestelijke gezondheid in de schijnwerpers. We staan dan stil bij het mentaal welzijn van onszelf en van anderen. Dat doen we eigenlijk veel te weinig, want rond psychische problemen hangt nog steeds een spijtig taboesfeertje. Ook de Vlaamse Parkinson Liga wil haar steentje bijdragen aan het doorbreken ervan en zond op 10 oktober 2020 een reportage over het onderwerp uit.

Bekijk de reportage

We laten mensen met parkinson en hun mantelzorgers aan het woord. Ze getuigen moedig over de manier waarop zij hebben leren leven met de ziekte. Vanuit hun ervaringen geven ze de kijkers tips en adviezen.

Ook Prof. dr. Miatton en Prof. dr. De Winter delen hun waardevolle inzichten. We hopen dat zo de drempel voor jou verlaagt om professionele hulp in te schakelen als dat nodig is.

Opgelet: de tussenkomst van de ziekteverzekering voor het consulteren van een psycholoog is intussen gewijzigd. Voor meer informatie, klik hier

Voor mensen met parkinson is mentale weerbaarheid heel belangrijk.

De ziekte, haar symptomen, behandeling en evolutie zijn voor elke mens een uitdaging. Ook de nabije gezins- en familieleden kunnen kwetsbaar zijn en moeten extra goed zorg dragen voor hun draagkracht en hun mentaal welzijn.

Pad en opgaande zon