Bereid vanaf nu elke consultatie bij de huisarts of neuroloog schriftelijk voor. Let daarbij op veranderingen die je ervaart op fysiek en mentaal vlak. Bespreek de eventuele nood aan medicatiewijzigingen en moeilijkheden bij communicatie (omgevingslawaai, verstaanbaarheid …). Ook sociale aandachtspunten, werkgerelateerde vragen en zelfs vragen over een aangepaste inrichting van je woning of problemen met verplaatsingen kan je aan de arts voorleggen. Indien nodig verwijst die je wel door naar een specialist.

Vrouw leest

Actief blijven is de grootste sleutel voor het behoud van mobiliteit en onafhankelijkheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat intensief oefenen aan een frequentie van 30 minuten per dag niet alleen neurologische symptomen verlicht, maar ook het risico op cardiovasculaire aandoeningen afremt. Ga daarom al een keer langs bij de kinesist en begin met oefentherapie. De selectie van de oefeningen is individueel verschillend en op maat.

Loper gras

Naast je fysieke gezondheid kan je ook je mentale reserves alvast opbouwen door middel van hersengymnastiek. Deze oefeningen hebben een bewezen helend effect op je concentratie, geheugen en andere mentale functies waarmee een parkinsonpatiënt het al eens moeilijk kan hebben.

Bibliotheek

Spring voorzichtig om met je medicijnen en volg nauwkeurig de richtlijnen van je neuroloog of huisarts. Het tijdstip van inname en de manier waarop je de medicatie inneemt zijn bepalend voor de werking ervan. Houd je dus aan een vast schema. Als je niet zo goed bent in het regelmatig innemen van medicatie, kan je een beroep doen op een pillendoosje met alarm. Dit vind je gewoon bij je apotheker, of je bestelt het via onze website.

Medicatie_Kruis

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht of bel het secretariaat
op het nummer 0478 96 16 80 of 0473 71 45 24

Meer informatie

Fase 1 of unilaterale fase

De symptomen situeren zich aan één zijde van het lichaam.

De vijf fasen van parkinson

Een ruime omschrijving van de vijf fasen bij parkinson.