Word je opgeroepen voor een controle bij de adviserende geneesheer, wees je er dan van bewust dat die zelden een realiteitsgetrouw beeld van je ziekte zal krijgen als je je medicatie inneemt net voor de controle. Deze medicatie werkt net optimaal als jij dan bij de geneesheer bent, waardoor de symptomen minder ernstig lijken. Maak daarom voor je bezoek aan de arts ook een aantal video’s van je mindere momenten thuis en op pad, zodat de arts wel een onderbouwd besluit kan vormen over de ernst van je aandoening.

Zorgverstrekker

Er bestaan heel wat trucjes om overmatig zweten tegen te gaan. Met stip op één: drink voldoende. Hou steeds een flesje water binnen jouw bereik en drink af en toe kleine slokjes. Ook een washandje in een plastic zakje kan je situatie vergemakkelijken. Steek dit zakje tussen je rug en rugleuning om de koelte te bewaren tijdens een intense vergadering of het autorijden.

Hans reniers m E6e5 5j Lu8 unsplash

Als je autorijdt, wees dan extra voorzichtig. Een aantal mentale functies die je nodig hebt om een wagen te besturen kunnen door de ziekte van Parkinson worden aangetast. Zodra je twijfelt over je eigen kwaliteiten als chauffeur, raadpleeg dan je behandelende arts. Bekijk ook een keer deze praktische tips over rijden met parkinson.

Dan gold N7 Ri Dzf F2iw unsplash

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht of bel het secretariaat
op het nummer 0478 96 16 80 of 0473 71 45 24

Meer informatie

Fase 3 of evenwichtsfase

Er treden evenwichtsproblemen op, maar de patiënt kan nog zelfstandig functioneren.

De vijf fasen van parkinson

Een ruime omschrijving van de vijf fasen bij parkinson.