Verzekeringen

De diagnose parkinson heeft gevolgen voor het afsluiten van sommige verzekeringscontracten omdat je nu meer risico loopt op een aantal terreinen. Je ziekte kan bv. impact hebben op je financiële situatie, je rijgeschiktheid, je risico om te vallen of op je reisplannen.

Hospitalisatieverzekering

Kan ik nog een hospitalisatieverzekering afsluiten nadat ik de diagnose parkinson kreeg?

Schuldsaldo-verzekering

Met een schuldsaldo-verzekering zorg je ervoor dat je partner of nabestaanden je hypothecaire lening niet moeten afbetalen als je overlijdt.

Gratis verzekering gewaarborgd wonen

Wie een hypothecaire lening afsluit voor het kopen, bouwen of verbouwen van een woning, kan zich met de verzekering ‘gewaarborgd wonen’ kosteloos verzekeren tegen een aantal risico's.

Autoverzekering

De autoverzekering of een andere motorvoertuig-verzekering dekt de schade die jij als bestuurder veroorzaakt bij derden.

Reisverzekering

Met een reisverzekering verzeker je je tegen de annuleringskosten als je je reis moet afstellen of vroeger moet terugkeren en tegen de uitgaven voor ziekte, ongeval, overlijden en andere voorvallen tijdens de reis.

Medische vragenlijst

Wie een verzekering afsluit, tekent een contract. Als verzekerde moet je informatie meedelen die de verzekeraar in staat stelt om je risico te bepalen.

Je kan bij het Vlaams Patiënten Platform (VPP) terecht:

  • voor nog meer informatie over chronisch ziek zijn en verzekeringen
  • een handige brochure met veel details
  • een handleiding om je voor te bereiden op een medische expertise
  • met al je vragen over verzekeringen
Verzekering