Lettergrootte:

Wat is er mogelijk, waar kan men u mee helpen?

Behandeling algemeen

Behandelen van een aandoening kan gericht zijn op:

Preventie of voorkomen van de aandoening: is enkel mogelijk indien men de oorza(a)ken voldoende kent, wat helaas bij de meeste patiënten nog niet het geval is. Daarom zal in het medisch dossier van de patiënt vermeld staan: Ideopatische (zonder gekende oorzaak) ziekte van Parkinson.

Het voorkomen of de preventie ervan: vergt in eerste plaats meer kennis (via fundamenteel wetenschappelijk onderzoek) naar de oorza(a)k(en) (vervuiling, erfelijkheid,...) + de wil of overtuiging om er iets aan te doen (zowel als individu, gemeenschap,...).
Het afremmen van het degeneratief ziekteverloop: Via wetenschappelijk onderzoek met dieren vermoed men, dat bepaalde reeds bestaande medicatie het vroegtijdig afsterven van de hersencellen, zou kunnen afremmen.

Voorwaarde om via dit soort medicatie een positief resultaat (= afremmen) te behalen: Kunnen opstarten behandeling op het ogenblik dat minder dan 50% van de dopamine producerende hersencellen  afgestorven is.

==> eerst moet de wetenschap nog een methode ontwikkelen die vroegtijdige diagnose mogelijk maakt.
Herstel: Personen die lijden aan de Ziekte van Parkinson kunnen momenteel nog niet 'herstellend' behandeld worden.
Besluit: De behandelaar/zorgverlener kan momenteel enkel een symptoomgerichte behandeling aanbieden = de last, pijn,... voor patiënt en intimi binnen de grenzen van het aanvaardbare proberen te houden.
Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden. Aanvaarden Meer informatie